Groeiweekend – ervaringsleren

IMG_7351_preview

Van vrijdag 28 oktober tot en met maandag 30 oktober gingen Mara en Els op Groeiweekend. Dit werd georganiseerd door Saltare vzw en Outward Bound Belgium. Els begeleidt sinds dit jaar mee de groeicursussen voor personen met een eetstoornis.

Het voorbije weekend gaf diëtisten en psychotherapeuten de kans om te ervaren wat het betekent om door activiteiten de confrontatie met jezelf aan te gaan. Hoe sta je in contact met jezelf en met anderen, hoe ga je om met emoties zoals angst, verdriet, frustratie, blijdschap,…

Enkele impressies van het weekend:

“Collega’s, Het is echt de moeite om dit eens te ervaren! Supertof, je komt “veel rijker” terug dan dat je vertrokken bent!”

“Er is inderdaad een leven voor en een leven na de Groeicursus!”

Zo’n groeiweekend geeft diëtisten en therapeuten de kans om te voelen wat ervaringsleren kan betekenen voor het herstel van personen met een complexe band met eten. Het kan voor wie met een eetstoornis leeft processen terug in beweging zetten die vastzitten, het kan je dichter bij je gevoel brengen, het kan je terug in contact brengen met wat voor jou écht belangrijk is…

Saltare Vzw organiseert volgend jaar twee groeicursussen:
– 2 tem 6 april: groeicursus voor vrouwen met een complexe band met eten (eetstoornissen, maar ook emotioneel overeten)
– 13 tem 17 augustus: groeicursus voor vrouwen én mannen (zelfde doelgroep)
Wie eerder al deelnam aan een groeicursus kan in de eerste week van juli instappen in de refresh-cursus.

Interesse? 
Lees er meer over op http://www.saltarevzw.be/


Els begeleidt deze cursussen samen met Bert (Outward Bound) en Dorien Meeusen.  
Vraag gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan (els@voedselvoordeziel.be), zodat je meer informatie kan vragen en in een gesprek kan bekijken of zo’n groeicursus misschien een bijdrage kan leveren aan je herstelproces!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *