2017 in vogelvlucht

Voor Voedsel voor de Ziel werd 2017 het jaar van een nieuw, fris begin!

We vertellen hier graag even kort wat we het afgelopen jaar allemaal aan rijke ervaringen mochten opdoen.

We begeleidden onze eerste reeks voor naasten van personen met een eetstoornis, we gaven enkele infosessies en tweemaal mochten we onze werking voorstellen: de eerste keer op de Dag tegen Eetstoornissen in Genk voor een 30-tal deelnemers, de tweede keer op de Hersteldagen in Gent voor een 20-tal mensen.

We hadden contacten met collega-hulpverleners en breidden ons netwerk verder uit. Zo namen we deel aan het therapeutenweekend van Saltare vzw. Daar leerden we hoe activiteiten buiten kunnen helpen om zicht te krijgen op je patronen, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je daar verandering in kan brengen. Echt de moeite waard voor iedereen die worstelt met zelfvertrouwen en een complexe band heeft met eten! Op 22 januari kan je trouwens een infosessie volgen om er meer over te weten te komen.

Tenslotte begeleidden we al heel wat mensen individueel, als partners, of als gezinnen. We leren ontzettend veel van elkaar. En we zijn dankbaar omdat we samen op weg mogen gaan. Ook ons doet het deugd om te zien hoe mensen stappen zetten om zichzelf te ontplooien, om zich vrij te maken van de ‘gouden kooi’ van de eetstoornis, om te zien hoe naasten een taal krijgen om met hun dierbare in gesprek te gaan,…

Daar krijgen wij energie van!

Voor 2018 hopen we nog voor veel meer mensen iets te mogen betekenen. Lees hier welke activiteiten we nog meer organiseren.

Waar ga jij van stralen_