Een ontspannen en vrij nieuw jaar gewenst!

Mara en Els hebben een cadeau voor jou, een speciaal nieuwjaarscadeau!

Misschien zijn de afgelopen feestdagen voor jou en je naasten niet zo ontspannen verlopen?

We weten zelf nog goed hoe lastig het met zo’n dagen is om te kunnen genieten van het gezelschap en om ons ‘echt’ te durven tonen. Tijdens de feestdagen vragen mensen vaak hoe het met je gaat en wensen ze je veel goeds toe. Maar als je vecht tegen een eetstoornis (en verwante moeilijkheden) dan zit je hoofd vaak vol met heel andere gedachten.

Hoe kom ik over? Heb ik er niets dom uitgeflapt? Zie ik er niet te dik uit? Trek ik niet beter iets anders aan? Ben ik niet teveel opgemaakt? Ligt mijn haar wel goed? Mag ik dit wel eten? Als ik dit eet, hoeveel calorieën heb ik dan binnen? Hoelang voor die er weer afgewerkt zijn? Moet ik niet helpen met afruimen? Mag ik wel écht zeggen dat ik een moeilijke periode heb? Wil ik dat eigenlijk wel? Wat als de mensen me aanspreken over het eten of over mijn gewicht?

En zo gaat het maar door… Niet echt een ontspannen sfeertje dus, in dat hoofd van een persoon die worstelt met een eetstoornis.

Maar het kan ook anders. Eén van de dingen waar we in therapie aan werken is zoeken naar manieren die jou tot rust kunnen brengen. Die je helpen om de eetstoornis-stem op een zijspoor te zetten en beter te luisteren naar wat jij nodig hebt, naar wat jouw dromen en verlangens zijn.

Eén van de manieren die Mara voor zichzelf ontdekte als helpend, is luisteren naar rustgevende muziek.

spotify-logo-primary-vertical-light-background-rgbSpeciaal voor jullie stelde zij een lijst met 30 nummers samen, die je hier kan beluisteren via Spotify, met o.a. nummers van Yann Tiersen, Julien Marchal, Ludovico Einaudi en Fabrizio Paterlini.

Luister naar de klanken. Laat je meevoeren op de muziek. Droom erbij weg. 

Hoe zou het voor je voelen om je vaker rustig te kunnen voelen, in contact met je lichaam, en tevreden zijn met wat op dat moment is?

Wat staat er zoal op jouw playlist aan helpende muziek?

whats-on-your-playlist

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *