Je kan bij Voedsel voor de Ziel terecht voor zowel een individueel als een groepsaanbod.

Welke voeding heeft jouw ziel nodig?

Individueel aanbod

Wie op zoek is naar individuele begeleiding bij een persoonlijk herstelproces kan contact met ons opnemen. We bekijken dan in een kennismakingsgesprek welke vragen er leven en op welke manier we je daarbij verder kunnen helpen. Je hoeft nog geen ernstige eetstoornis te hebben en je mag al op weg zijn naar herstel om hulp te vragen bij Voedsel voor de Ziel! Ook mensen met een complexe band met eten, die zich wel herkennen in onderstaande thema’s zijn zeker welkom.

We begeleiden personen die zich herkennen in volgende thema’s:

  • Voedsel en lichamelijkheid: te weinig eten, te veel eten, niet gevarieerd durven eten, angst voor voedsel of voor de spiegel, je niet thuis voelen in je lijf, angst om de controle te verliezen, …
  • Identiteit: wie ben ik eigenlijk, wie was ik vroeger en hoe kan ik mezelf terugvinden, hoe maak ik contact met wie ik werkelijk ben, …
  • Angst: hoe kan ik losbreken, hoe kom ik uit isolatie en uit mijn veilige comfortzone, waar vind ik de moed om te veranderen wat me belemmert, …
  • Verdriet, pijn, verlies: hoe geef ik een plaats aan wat nooit (meer) zal zijn of nooit heeft kunnen zijn, hoe ga ik om met kwetsuren, hoe draag ik mijn verhaal mee zonder dat het me voor de rest van mijn leven tekent en belemmert, …
  • Existentiële vragen: (mezelf) zijn of niet zijn, wat is voor mij zinvol, wat geeft me energie, waar wil ik voor gaan, hoe maak ik keuzes die er toe doen, …?

Ouders, partners, of andere steunfiguren kunnen bij ons terecht met zorgen over volgende thema’s:

  • Help! Mijn kind of partner heeft een eetstoornis! Hoe kan ik steunend aanwezig zijn?
  • Balanceren op een slappe koord: blijven zorgen voor jezelf als je zorg draagt voor een ander

Groepsaanbod voor belangrijke steunfiguren (nieuwe groep start bij voldoende deelnemers) 

Ben je ouder, partner, vriend(in),… kortom, nauw betrokken bij een persoon met een eetstoornis?
Je komt in deze reeks van 6 sessies te weten wat een eetstoornis is, wat de impact op jou kan zijn en hoe hiermee om te gaan.
Sessie 1: Kennismaking – wat verbindt ons?
Sessie 2: Leer de eetstoornis kennen
Sessie 3: Wat houdt een eetstoornis in stand?
Sessie 4: Hoe kan ik steunen op moeilijke momenten?
Sessie 5: Hoe kan ik zorgen voor de ander en voor mezelf?
Sessie 6: Terugkomsessie
De kostprijs voor deze reeks bedraagt 150€. (Indien beide ouders deelnemen: 275€)

Groepstherapie voor personen met een eetstoornis (donderdagavonden 19u30-21u30)

Heb je een eetstoornis en ben je op zoek naar een gespreksgroep waar er ruimte is om jezelf te leren kennen en om te zoeken naar wat jou kan helpen groeien, om los te komen van de eetstoornis?

Deze groepstherapie bestaat uit tweewekelijkse bijeenkomsten op donderdagavonden. Tijdens de gesprekken bespreken we thema’s die bij jullie leven en persoonlijke aandachtspunten. De kracht van groepstherapie is de herkenbaarheid, de steun en de inzichten die je van elkaar kan ontvangen. Voor heel wat mensen is het een krachtige en steunende ervaring om deel te kunnen zijn van een groep lotgenoten, die therapeutisch begeleid wordt. Elke persoon werkt aan de eigen problemen, maar leert ook uit de ervaringen van de anderen. De ene keer zal jij wat meer aan het woord komen, een volgende keer een andere deelnemer.

Wanneer je deelneemt aan de gesprekstherapie verwachten we een engagement van minstens drie maanden. Om de drie maanden evalueren we samen jouw persoonlijke doelen of uitdagingen, om te bekijken hoe je proces verloopt.

Heb je interesse voor dit aanbod? Een kennismakingsgesprek waarin we jouw persoonlijke vragen, moeilijkheden en uitdagingen bevragen is vanaf nu mogelijk. De kostprijs voor dit aanbod bedraagt 25€ per sessies (per maand over te schrijven op het rekeningnummer van Voedsel voor de Ziel).

Heb je interesse om een traject bij ons op te starten?
Maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek via mail (info@voedselvoordeziel.be)
of telefoon (Mara staat je te woord op: 0485 32 55 14).


Kostprijs

Groepsaanbod voor belangrijke steunfiguren (6 sessies): 150€
Indien beide ouders deelnemen: 275€
Groepstherapie voor personen met een eetstoornis: 50€ per maand (2 of 3 sessies)
Individueel aanbod: 50€/uur

De bijdragen kunnen gestort worden op het rekeningnummer van Voedsel voor de Ziel: BE59 0689 3113 2026.