Als je hoofd vol zit…

Misschien ken je het wel? Je hoofd zit vol met veel teveel dingen, afspraken, nog onvoltooide taken, maar ook heel wat onaangename zelfkritiek. ‘Zooikoorts‘ noemt Hein Zegers het. Hij schreef er een boek over en ontwikkelde de BASICS therapie.

Mensen met een eetstoornis hebben ook een vol hoofd. Een hoofd dat niet stopt met ratelen, met tellen, met denken, met piekeren, met zorgen maken (hoe kom ik over?) , met in vraag stellen (ben ik wel goed genoeg?),… En als je hoofd zo vol zit, heb je dan nog wel ruimte over voor de dingen die er voor jou écht toe doen?

Hetzelfde geldt voor mensen uit de omgeving, mantelzorgers die zorg dragen voor een persoon die te kampen heeft met een eetstoornis. Een hoofd vol zorgen dreigt alle energie weg te nemen, zorgt ervoor dat je helemaal geabsorbeerd wordt en nog weinig tijd en ruimte in je hoofd vrij hebt voor andere dingen. Dingen die belangrijk zijn om het ook zelf te kunnen blijven volhouden.

Dus, misschien heb jij ook wel last van ballast in je hoofd?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang nu een gratis toolbox met hulpmiddelen die je helpen om de eerste stappen te zetten naar een leven waar je weer zin in hebt!

Wat draag jij allemaal met je mee aan ballast?

Aan de slag met

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *